Egy rendszeres felhasználó maximum négy kerékpárt kölcsönözhet, és ennek megfelelően 4 bérletet vehet, és 4 kártyát kaphat. A diákbérlet vásárlásához érvényes diákigazolvány felmutatása szükséges.

A 14 éven felüli, de 18. életévét be nem töltött felhasználó csak egy kerékpárt kölcsönözhet.

Amennyiben a PÉCSIKE rendszerben már érvényes regisztrációval rendelkezik, abban az esetben az itt felsorolt rendszerek online felületén is regisztrációval bír: BabiBike, EgerBringa, GyőrBike, KombiBike, MariaValeriaBike, Vbike. Azonban a PÉCSIKE rendszerhez tartozó érvényes jegy vagy bérlet nem használható a felsorolt további rendszerek esetében. Az egyes rendszerek használatához az adott területhez tartozó jegy vagy bérlet megváltására van szükség.

A PÉCSIKE minden évben március 1-től november 30-ig üzemel, a bérletek érvényessége is ezen időszakra vonatkozik.


A PÉCSIKE kártya

A PÉCSIKE kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 4 kártyát birtokolhat.

Kártyát igényelni a Használati szerződés megkötésével, az éves vagy fél-éves vagy bérlet és a kártya díjának megfizetésével, illetve a minimum összeg feltöltésével a kártyaértékesítő helyen és a központi ügyfélszolgálati irodában lehetséges, melyek címei a vezérlő oszlopok képernyőin a „Kártyaértékesítő helyek” menüpont alatt jelöltek, illetve a www.pecsike.hu honlapon érhetők el. 14 év alatti személlyel Használati szerződés nem köthető.


Bérlet és kártya díj

A PÉCSIKE kártya használatához, a PÉCSIKE rendszerhez való hozzáférést biztosító fél éves vagy éves bérlet vásárlása szükséges.

Bérlet és kártya díja
Éves bérlet díja 7.500 Ft
Kedvezményes éves bérlet 6.000 Ft
Féléves bérlet díja 6.000 Ft
Kedvezményes féléves bérlet 4.800 Ft
Havi bérlet díja 1.750 Ft
Kedvezményes havi bérlet díja 1.400 Ft
A PÉCSIKE kártya díja 600 Ft/kártya

A PÉCSIKE minden évben március 1-től november 30-ig üzemel, a bérlet érvényessége is ezen időszakra vonatkozik.
A Tüke Kártya tulajdonosok, Irány Pécs! kártyával és pécsi diákigazolvánnyal rendelkezők jogosultak kedvezményes bérlet váltására.

A bérletek a kártyaigényléssel, illetve a kártya érvényességének meghosszabbításával együtt vásárolhatók meg a kártyaértékesítő helyeken.

Ezen felül a kártya kiváltásakor minimum 2.000 Ft-nak megfelelő összeget fel kell tölteni minden egyes kiváltott kártyára. A feltöltött összeg a bérlet, illetve a bérlet lejárta után egy hónapon belül vásárolt újabb bérlet érvényességének ideje alatt használható fel. A bérlet lejárta utáni egy hónapon belül a fel nem használt összeget a Kártyaértékesítő helyeken visszafizetjük. A kerékpár kölcsönzésének díja a feltöltött összegből kerül levonásra.

Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első fél órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes.

Az első fél óra után, minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
0-30 perc ingyenes
30-60 perc 250 Ft
60-90 perc 500 Ft
90-120 perc 800 Ft
Minden további megkezdett félóra +400 Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.

Kölcsönzés PÉCSIKE kártyával

A tulajdonunkban levő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a PÉCSIKE kártyával?
 

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hiba jelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

További lehetőségek telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező PÉCSIKE kölcsönző állomásokon:

  • Kártya egyenleg feltöltés: Bankkártyánkról előre meghatározott összegekkel feltölthetjük PÉCSIKE kártyánk egyenlegét.